Начало Новини Актуално Технология за преработка на битови отпадъци представиха в Стара Загора

Технология за преработка на битови отпадъци представиха в Стара Загора

Актуално
среща кметове боклукКметовете в област Стара Загора се запознаха с италианската технология Битови отпадъци за топлинна енергия. Членовете на Регионалното сдружение на общините в областта се срещнаха с представители на италианския консорциум ИНА Енергийна система /INA Energy System/ в зала 2 на община Стара Загора.
Главният директор на предприятието Джузепе Чезура представи пред местната власт предимствата на разработения метод, който превръща органичната част от битовия отпадък в повърхностни настилки и средство за отопление: Технологията дава възможност да се намалят до минимум отпадъците и да се използва максимално превръщането им в нещо полезно, обясни Чезура.
Иновативната технология бе представена на кмета на Казанлък в края на миналата година от македонски партньори на италианската енергийна компания. Тогава Галина Стоянова се ангажира да запознае своите колеги от региона с подробности за приложението на подобен екологичен метод за преработка на общинския боклук, за да разшири вариантите за взимане на решения за справяне с проблема:Все още за нас отпадъкът е финансова тежест. Само загуба, която не връща никакъв приход, отбеляза Стоянова и акцентира върху общинското съучастие в подобен съвместен проект.

Още новини