Начало Новини Актуално Техническият колеж в Казанлък посрещна първите студенти

Техническият колеж в Казанлък посрещна първите студенти

Актуално
1откриване колежКато сбъдната мечта на поколения казанлъчани посочи откриването на Техническия колеж в Казанлък кметът на общината Галина Стоянова. Тя благодари поименно на всички съпричастни през годините за каузата, припомни трудностите и съпротивата, през които е преминала реализацията на идеята и похвали казанлъшкия бизнес като последователен в желанието и потребността си да изгражда кадри за фабриките на Казанлък.
За силната подкрепа Казанлък да има Технически колеж кметът благодари и на Областния управител Гергана Микова и връчи благодарствена грамота на вицепремиера Валери Симеонов. Заместник министър-председателят на Република България поздрави записалите се над 80 студенти и определи факта, като показателен за това, че Казанлък има необходимия потенциал, че бизнесът стои зад тях и той ще поеме своята тежест по отношение на създаването на висококвалифицирани инженерни кадри.
Тържественото откриване на Техническия колеж-Казанлък към Технически университет-София започна с водосвет, отслужен от Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан,в съслужие с казанлъшки духовници. Старозагорският владика благослови начинанието и всички съмишленици в началото на първата академична година в Града на розите, а на студентите пожела: Бъдете здрави, благоуспешни и с интерес изучавайте науките.
Добре дошли в 230-хилядното семейство на Технически университет – София!, приветства първите студенти от Казанлък проф. Георги Михов, ректор на Техническия университет в София.
Директорът на Техническия колеж в Казанлък проф.Ивайло Ганев отбеляза, че Казанлък, наред с историческия си принос и емблемата на българската роза, винаги е бил мощен индустриален град и затова мястото на Техническия колеж е именно в този град. Проф.Ганев изрази удовлетворението си, че в учебното заведение ще бъде прилаган нов подход на образование, тясно свързан с икономиката, с учебен процес в реална производствена среда и пожела успех на първокурсниците.

Още новини