Начало Новини Актуално ТЕЦ Марица-изток 2 събра любители риболовци на състезание

ТЕЦ Марица-изток 2 събра любители риболовци на състезание

Актуално

Риболов на яз. ОвчарицаОбщо 67 любители на риболова се събраха в събота на яз. Овчарица на организираното от ТЕЦ Марица-изток 2 състезание. На стената подредиха въдици риболовци от Стара Загора, Ямбол, Нова Загора, Гълъбово, Раднево и др.

Активно се включиха и участници в Клуба по спортен риболов към централата, който е създаден още през 1996 г. С пистолетен изстрел старт на надпреварата даде Хисто Дяков, шеф на Клуба по спортен риболов в ТЕЦ-а.

"За нас това е двадесето състезание", поясни Христо Дяков. Главен съдия на проявата пък бе Атанас Георгиев, който стриктно следеше за спазване на правилата.

За да има добър улов, предния ден организаторите изсипали около 500 кг захранка във водите на язовира. Пръв символично въдицата хвърли Михаил Митков, директор "Експлоатация" в ТЕЦ-а. Повече от три часа майсторите въдичари се опитваха да излъжат рибата. Въпреки това късметът на някои не проработи и те се върнаха с празни живарници.

"Важното е не колко си хванал, а преживяването покрай риболова", коментираха състезатели. Точно в 12 часа състезанието бе прекратено и започна тегленето на улова. За най-добрите бяха осигурени маркови въдици и рибарски принадлежности. Победител в сериозната надпревара стана старозагорката Мария Иванова, работничка в рудник "Трояново 1" на "Мини Марица-изток". Мария донесе общо 8,715 кг риба, с което надмина и победителя при мъжете. Тя обясни, че риболовът й е хоби от години, а пръв неин учител бил съпругът й. Пръв сред мъжете се класира Тихомир Димов от Стара Загора със 7,480 кг улов. Наградата за най-голяма риба грабна Динко Михалев, който донесе шаран тежащ 2,340 кг. Освен с шарани, голяма част от рибарите се похвалиха и с по-малки сомчета. Повечето обаче хвърлиха обратно във водоема наловеното. За най-атрактивен състезател бе обявен енергетикът Божидар Божков, а титлата доайен на риболова единодушно бе присъдена на Петко Наков, бивш работник в централата, сега пенсионер. Макар че се отчете само с едно рибе от 780 г, 17-годишният Красен Валентинов бе награден за проявен ентусиазъм в състезанието.

{gallery}ribolov{/gallery}

Още новини