Начало Новини Актуално ТЕЦ Марица изток 2 предлага на НЕК по-ниска цена

ТЕЦ Марица изток 2 предлага на НЕК по-ниска цена

Актуално

Ръководството на ТЕЦ Марица изток 2 е депозирало предложение до Държавната комисия за енергийно и водно регулиране изкупната цена на едро да бъде намалена със 7%. Решението ще бъде взето на заседание на ДКЕВР на 26 януари, съобщи председателят на комисията Ангел Семерджиев. Редуцирането на цената е в резултат на рехабилитацията на мощностите, в резултата, на която се произвежда повече ток с по-нисък разход на условно гориво.

Мая ХристоваНай-голямата топлоелектрическа централа на Балканите започна рехабилитацията на 6-ти блок, която трябва да приключи в рамките на 6 месеца. Стойността на проекта е в размер на 100 млн. лв. - средства на дружеството. С неговото реализиране ще се повиши мощността от 210 на 230 мегавата, а с изграждането на сероочистващата инсталация всички блокове ще отговорят на европейските екологични норми.
На посещение в ТЕЦ Марица изток 2 Беше зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Мая Христова. Тя даде висока оценка на дружеството и заяви, че с цялостната рехабилитация централата е достигнала нивото на модерните европейски енергийни дружества.

ТЕЦ Марица изток 2

ТЕЦ Марица изток 2

ТЕЦ Марица изток 2

Натоварване на мощностите на ТЕЦ Марица изток 2 в 11 часа на 19 януари 2010 година

Още новини