Начало Новини Актуално ТЕЦ Марица Изток 2 ЕАД получи отличие за осигуряване на здраве и безопасност на работните места

ТЕЦ Марица Изток 2 ЕАД получи отличие за осигуряване на здраве и безопасност на работните места

Актуално
ТЕЦ Марица изток 2 награда

Поредното си отличие за подобряване на благосъстоянието на служителите и работниците си получи най-голямата иновирана топлоелектрическа централа в България ТЕЦ Марица Изток 2 ЕАД. Наградата в категория Предприятия с над 250 заети лица бе връчена по време на специална церемония в Пловдив лично от министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов на инж. Пламен Николов – зам.-директор Експлоатация в централата.

Своите поздравления поднесе и Румяна Михайлова – изп.директор на ИА Главна инспекция по труда.

Целта на наградите е да се отличат примерите за добри практики и предприятията в страната, които провеждат целенасочена и систематична вътрешно-фирмена политика за осигуряване на здраве и безопасност на работните места. Номинирани в категорията Предприятия с над 250 заети лица бяха около 30 предприятия от различни сектори на промишлеността, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

За ТЕЦ Марица Изток 2 ЕАД това е поредна награда. През 2005 г. централата получи грамота и статуетка за водещо предприятие в енергетиката без трудови злополуки за най-дълъг период от време. През 2006 – 2007 г. ТЕЦ Марица Изток 2 ЕАД бе отличена със златен плакет за Перфектна фирма по безопасност и здраве.

Още новини