Начало Новини Актуално ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3 получи престижно отличие за приноса си към местните общности

ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3 получи престижно отличие за приноса си към местните общности

Актуално

За последните 10 години компанията е инвестирала над 10 млн. лева в подобряване на средата на живот на хората в региона на Гълъбово и Стара Загора

КонтурГлобал Марица Изток 3 получи престижната награда Бизнес Хонорис Кауза за приноса си за подобряване на средата на живот за хората в община Гълъбово. Отличието за отговорни бизнес практики бе връчено на изпълнителния директор Красимир Ненов от Александър Николов, Министър на Енергетиката.

ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3, която произвежда над 10% от електроенергията в страната, е сред най-големите дарители в региона на Стара Загора и Гълъбово, където се намира електроцентралата. Социалните инвестиции на компанията са фокусирани в сферата на образованието, здравеопазването, спорта за деца и младежи, опазване на околната среда и подкрепа за хората с увреждания и други уязвими социални групи.

За нас като отговорен бизнес е изключително важно да участваме активно в развитието на местните общности. Централата ни е в района, нашите служители живеят там, децата им растат в тази среда. Стремим се да повишаваме качеството на живот като годишно отделяме средно 700 000 лева за социални инвестиции, насочени изключително към съседите ни в Гълъбово и Стара Загора. Всяка усмивка на новата детска площадка, всеки разговор с новия учител по английски, всеки гол на новото игрище в училище променят за добро живота на съседите ни, коментира Надя Синигерска-Бохорова, Мениджър Комуникации на КонтурГлобал Марица Изток 3.

Наградите Бизнес Хонорис Кауза са учредени от в. 24 часа с цел да отличат социално отговорното предприемачество в България и се връчват за първи път.

КонтурГлобал Марица Изток 3 притежава и управлява първата топлоелектрическа централа на лигнитни въглища в Югоизточна Европа, която работи в пълно съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност на труда и опазване на околната среда. Централата произвежда средно 10% от електроенергията в България, използвайки местни енергийни източници и така допринася за гарантиране на енергийната сигурност и независимост на страната. Над 1,4 милиарда лева са инвестирани за гарантиране надеждната работа на централата и в мерки за опазване на околната среда и безопасността на труда. Акционери са международната енергийна компания ContourGlobal (73%) и Националната електрическа компания (27%).

Още новини