Начало Новини Актуално ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3 дари респиратор на болницата в град Гълъбово

ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3 дари респиратор на болницата в град Гълъбово

Актуално

ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3 започна работа по нов социален проект, в рамките на който осигури респиратор за интензивна грижа за пациенти в болницата в град Гълъбово. Животоподдържащата техника на стойност 39 000 лв. е вече доставена на медиците в МБАЛ Гълъбово. Общинската болница в малкия град ежегодно приема над 3300 пациенти и e единственото лечебно заведение със специализирано Ковид-отделение в района на комплекс Марица Изток, съобщиха от дружеството.

Изказвам своята благодарност към ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3 за последователните им действия в подкрепа на болницата и направеното дарение. Приносът на компанията е изключително важен за нас, защото така се чувстваме по-уверени, сигурни и спокойни в грижите, които полагаме за нашите пациенти. Безспорно новият респиратор значително ще подобри готовността ни да реагираме в тежки ситуации, заяви доктор Гошо Грозев, директор на МБАЛ Гълъбово.

От началото на Covid-19 пандемията компанията на няколко пъти осигури предпазни облекла и консумативи, средства за дезинфекция и бързи тестове на болничното заведение. След съгласуване на нуждите с екипа на болницата, спешно бе закупена и медицинска апаратура в помощ на диагностицирането, лечението и транспортирането на пациентите. Благодарение на КонтурГлобал и кислородната система на болницата бе ремонтирана и осъвременена, за да се осигури надеждна грижа за пациентите, които се нуждаят от кислородна терапия.

Наясно сме с предизвикателствата, пред които са изправени нашите съседи в МБАЛ-Гълъбово. Затова още преди началото на есенната вирусна вълна координирахме с ръководството на болницата с какво можем да помогнем на тях и пациентите им. Веднага започнахме работа по закупуването на нужната медицинска апаратура, като набавихме първо идентифицираното като най-важно, във възможно най-кратки срокове, сподели Надя Синигерска-Бохорова, мениджър Комуникации и КСО.

 

Още новини