Начало Новини Актуално ТЕЦ Енел Марица Изток 3 получи сертификат за най-добри практики за управление на безопасността

ТЕЦ Енел Марица Изток 3 получи сертификат за най-добри практики за управление на безопасността

Актуално
Стара Загора

ТЕЦ Енел Марица изток 3 получи сертификат OHSAS 18001:2007 и актуализация на сертификата ISO 14001:2004 от SGS България, удостоверяващи, че централата работи в съответствие с най-добрите практики за управление на безопасността и околната среда в света. Сертификатите бяха връчени на Джон Кларк, мениджър на Enel за България и изпълнителен директор на Енел Марица Изток 3 АД.

Сертификатите бяха издадени след успешното оценяването на дейностите и документацията на ТЕЦ Енел Марица Изток 3, според изискванията на OHSAS и ISO.
Сертификатите на Енел Марица Изток 3 OHSAS 18001 и ISO 14001 отговарят на стратегическите принципи на Екологичната политика на Групата Enel, за прилагането на международно-сертифицирана система за управление на безопасността и околната среда в рамките на цялата Група.
И двата сертификата - OHSAS 18001:2007 и ISO 14001:2004, оценяват ангажимента на нашата компанията да прави бизнес по един устойчив начин с най-високите стандарти за безопасност и за опазване на околната среда за настоящите и бъдещите поколения, заяви Джон Кларк, изпълнителен директор на Енел Марица Изток 3. Това стана възможно благодарение на отдадеността и работата на всички наши служители, като още веднъж искам да им благодаря за всеотдайността при постигането на тази амбициозна цел.
ТЕЦ Енел Марица Изток 3 покри всички изисквания на стандарта OHSAS 18001:2007, с което засвидетелства ангажираността си към здравето и безопасността на своите служители и доброто менажиране на въведената система за управление на здравословните и безопасни условия на труд в компанията, каза Албена Амзина, началник отдел Сертификация и системи” в SGS България. Въвеждането на тази система за управление се смята за добра не само европейска, но и световна практика. Все повече компании, които ценят своите служители като един от най-важните елементи в цялостния работен процес, следят безопасността в условията на труд и въвеждат системата.
Сертифицираните системи за управление на безопасността и околната среда подобряват доверието на инвеститорите, защото минимизират риска от инциденти в сферата на безопасността и околната среда. Сертифицираното е доброволно и се препоръчва от регулаторните органи, като средство за предотвратяване на рискове свързани с безопасността, както и замърсяването на околната среда и служи като гаранция за спазване на безопасността и екологичното законодателство.

SGS Енел 

За Енел Марица Изток 3
ТЕЦ Енел Марица Изток 3 е първата и единствена централа на лигнитни въглища на Балканите, която работи в пълно съответствие с европейските екологични стандарти. Тя е 73% собственост на Enel, най-голямата енергийна компания в Италия и втората по инсталирани мощности в Европа.
ТЕЦ Енел Марица Изток 3 е единствената централа на въглища на Балканите, която работи в пълно съответствие с най-новите Европейски екологични изисквания. Проектът за модернизация и рехабилитация на ТЕЦ Енел Марица Изток 3 беше официално завършен през февруари 2009 г.
Компанията се стреми да постигне съвършенство във всички свой сфери на работа със специален фокус върху безопасността и околната среда. Сертификатите OHSAS 18001:2007 и ISO 14001:2004 напълно отразяват вижданията на Enel, ценностите и подхода към безопасност и опазване на околната среда.

За SGS
Основана през 1878 година в Руан, Франция, като фирма за контрол на зърно, през 1919 г. в Женева SGS е преобразувана в Société Générale de Surveillance S. A. През 1991 г. официално е регистрирана SGS България ЕООД и е основаван централен офис в София.
В настоящия момент функционират оперативни офиси в Бургас, Варна, Русе, представителства в Пловдив и Плевен, както и акредитирани лаборатории за анализ на зърнени култури, генномодифицирани организми и анализ на строителни материали. Портфолиото на компанията включва аутсорсинг, управление на риска, технически консултации и обучения.

Още новини