Начало Новини Актуално ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово помага на село Обручище за възстановяване на щетите от наводненията

ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово помага на село Обручище за възстановяване на щетите от наводненията

Актуално

ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово

ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово дари строителни материали – тухли, цимент и вар - за възстановяването на щетите на къщи, огради и селскостопански помещения в село Обручище, община Гълъбово. През февруари 2012 г. едно от най-големите села в Южна България пострада сериозно от придошлите води на река Соколица.

Още тогава ръководството на централата предложи своята безвъзмездна помощ на жителите на селото и на кмета. Тя бе отложено поради административни затруднения и очакване на оценка на щетите от страна на държавата. Сега, след апел на кмета на селото Илия Илиев, ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово сe отзова с готовност. С транспорт на централата веднага започна осигуряването на тухли на нуждаещите се. Помощта се координира с кметството.

Винаги сме отстоявали своята обществена позиция да помагаме, където е необходимо и да подкрепяме всяка добра кауза. С голямо желание осигуряваме тази помощ за преодоляване на щетите. Надеждата ни е, че ще допринесем за спокойствието и сигурността на хората, коментира Рой Рийд, директор на ТЕЦ AES Гълъбово.

Ей И Ес е една от най-големите световни енергийни компании, която предлага достъпна и устойчива енергия в 27 страни посредством разнообразното си портфолио от производствени, енергоснабдителни и разпределителни предприятия. В България, в региона на община Гълъбово компанията изгради и оперира най-голямата нова мощност (600 Мвт нето) в Югоизточна Европа, базирана на лигнитни въглища.

Още новини