Начало Новини Актуално ТЕЦ AES Марица Изток 1 променя името си на ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово

ТЕЦ AES Марица Изток 1 променя името си на ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово

Актуално
Стара Загора

Ей И Ес – България взе решение, с което ТЕЦ Ей И Ес-3С Марица Изток 1 официално промени името си на Ей И Ес Гълъбово. Промяната е в синхрон с отговорността на компанията към местната общност и е израз на увереността, че успешната реализация на проекта  поставя региона на картата на най-модерната световна енергетика.

Промяната на името на топлоелектрическата централа отбелязва успешния напредък по изграждането на най-ефикасната и чиста електроцентрала с изгаряне на лигнитни въглища в България. Очаква се ТЕЦ Eй И Ес Гълъбово да бъде пусната в експлоатация през втората половина на 2010 г. Централата ще има два блока с по 335 МW мощност. Цялата произведена енергия ще се продава на НЕК.
От Eй И Ес - България заявиха, че ще продължат да разчитат на отговорното партньорство с местния бизнес и да работят за устойчивото развитие на региона.  Като част от глобалната енергийна компания AES Corporation,  Ей И Ес – България има за цел да изгражда безопасен, надежден и печеливш бизнес.
Компанията се стреми да бъде сред най-добрите в световен мащаб и да служи като еталон за грижа към служителите и принос за обществото. Високите стандарти, които прилагаме в производството на електроенергия, са гаранция за сигурност и отговорно отношение към околната среда. За Ей И Ес производството на достъпна и чиста енергия е кауза, която означава по-добро бъдеще за хората и природата, заяви регионалният мениджър на Ей И Ес за България Питър Литгоу.
В България Ей И Ес работи по два мащабни проекта – новата топлоелектрическа централа в Гълъбово и ветроенергиен парк Св. Никола на Северното Черноморие. Ей И Ес осъществява най-голямата чуждестранна инвестиция в страната до момента на обща стойност над 1.5 милиарда евро. Мащабните проекти на компанията засилват икономическата  репутация на България като ключов фактор на енергийния пазар в региона.

Още новини