Начало Новини Актуално Търсят възможности за оптимизиране на работата в Мини Марица-изток

Търсят възможности за оптимизиране на работата в Мини Марица-изток

Актуално
Петкова в минитеМинистерството на енергетиката, съвместно с Мини Марица-изток ЕАД, ще търсят възможности за оптимизиране на дейностите в дружеството. Това стана ясно след посещение на министъра на енергетиката Теменужка Петкова в дружеството и разговорите й с работещи там.
Минпроект ще изготви анализ за актуалното състояние на Мини Марица-изток, въз основа на който ще се търси възможност за допълнително оптимизиране на дейностите, включително и за ръст на инвестициите в техника. Пред работниците от рудник Трояново-Север министър Петкова бе категорична, че решения могат да се търсят единствено в режим на откровен диалог. Тя припомни предизвикателствата пред енергийната система на страната през зимата на 2017 г. и изрази задоволство от работата на мините и на комплекса Марица- изток при онези тежки условия.Миньорите са гръбнакът на енергийната система на България и ви благодаря за вашия професионализъм и отговорна работа, каза още Петкова. Тя припомни, че работните заплати в дружеството са увеличени от началото на годината, приходите през 2017 г. бележат ръст с 56 млн. лв. и дружеството декларира печалба в размер на 7 млн. лв. Според министър Петкова това е доказателство, че компанията се развива успешно и стабилно.
В рамките на визитата си в дружеството Теменужка Петкова разгледа обновени и рехабилитирани багери и увери миньорите, че изпълнението на дейностите по модернизация на техниката ще продължи.

Още новини