Начало Новини Актуално Търсят се варианти за облекчаване на трафика от специализиран транспорт

Търсят се варианти за облекчаване на трафика от специализиран транспорт

Актуално
Заседание в областна администрация Стара Загора

Представители на Областната комисия по транспорт, председателствана от зам.-областния управител Димитър Драчев и превозвачи, извършващи специализиран превоз на пътници, проведоха работна среща в Областна администрация, съобщиха от пресцентъра. Поводът е проблемът с трафика на автобуси, превозващи работници от енергийния комплекс в пиковия час между 17.30 и 18.30 часа по основните пътни артерии на град Стара Загора.

На срещата присъстваха представители на община Стара Загора, ДАИ, КАТ, представители на Мини Марица изток, ТЕЦ Марица изток 2 и Брикел.

Зам.-кметът на община Стара Загора Йордан Николов предложи да се обсъдят възможностите за ограничаване в максимална степен движението на специализиран транспорт по надлеза над бул. Славянски, бул. Цар Симеон Велики и ул. Ген. Гурко, заради системните задръствания по уличните платна и с цел намаляване на екологичните вреди.

Всички страни бяха единодушни, че няма никакви пречки да се намали с близо наполовина движението на ведомствения превоз по най-натоварените старозагорски улици и да се ползват обходни маршрути. За целта трябва да се извърши уширение на спирките по ул. Христо Ботев и да се преговаря с големите енергийни дружества за определяне на нови маршрутни разписания на превозвачите.

С конкретни решения, които да бъдат предложени за съгласуване с институции и работодатели, участниците в срещата ще излязат след месец.

Още новини