Начало Новини Актуално Търсят се дарители за градежа на параклиса Свети Патриарх Евтимий

Търсят се дарители за градежа на параклиса Свети Патриарх Евтимий

Актуално
Тракийски университет параклис Патриарх Евтимий Търновски

Проф. Иван Станков, ректор на Тракийския университет, отправя гореща молба към всички, които носят християнството в себе си и имат уважение към старозагорската алма матер, да окажат финансова или материална помощ за изграждането на храма на името на големия книжовник Патриарх Евтимий Търновски.

"Основите глътнаха много пари - около 40 000 лв. - уточни професорът. - Строи се с итонг. До зимата трябва да завърши грубият строеж на сградата, за което е необходимо да се налива бетон, арматура, да се направи куполът и пр.

Проведох редица приятелски разговори и направих уговорки за съдействие с много хора, но засега няма някакви видими резултати.

Моето предложение е помощта да бъде на части. Един да поеме финансирането на покрива, друг - на бетона, трети - арматурата, четвърти - дървената част, дограма и пр. Може да се помогне не само с пари, а и с материали."

Няколко души са инициативен комитет, които са и църковно настоятелство впоследствие - ректорът проф. Иван Станков и заместникът му проф. Иван Въшин, проф. Павел Димов, доц. Христо Макаков, проф. Радослав Славов и др.

Всички те, както и цялото академично ръководство, апелират за съдействие в богоугодното дело.
За повече подробности - на тел. 042/699 201; GSM 0888/498 428 - професор Иван Въшин.

Още новини