Начало Новини Актуално Търсят помощ за Трето основно училище в Стара Загора

Търсят помощ за Трето основно училище в Стара Загора

Актуално

Областният управител Йордан Николов и зам.-кметът на Стара Загора Мария Динева участваха в общородителска среща в Трето ОУ, свикана от директора Иван Колаксъзов, съобщиха от пресцентъра на държавната администрация. Николов се включил в подписка на Инициативния комитет, с която родители, педагогически колектив и граждани от кв. "Кольо Ганчев" настояват да се отпуснат спешно пари за основен ремонт на сградата.

Школото е в плачевно състояние, а заради дъждовете преди дни е пропаднала и септичната яма в двора. 139-годишният храм на знанието е заплашен от закриване, тъй като, освен неугледния му вид, от общо 7 паралелки 5 са маломерни. Тенденция е заради лошите условия все повече родители да пращат децата си да учат в други части на града.
На общородителската среща областният управител е изразил мнение, че Трето ОУ е трябвало да бъде включено в завършилия проект за реконструкция и обновяване на учебни заведения на територията на община Стара Загора, финансиран по ОП "Регионално развитие" на ЕС. Така е щяло да бъде ремонтирано още през тази година. Според него, условията в училището не са нормални и са необходими спешни действия. Йордан Николов ще предложи на Постоянната комисия по образование към Общинския съвет на Стара Загора да състави специална група от всички партии, която да се запознае със състоянието на училището на място и да изготви становище. След което, ако бъде гласувано решение, ремонтът на Трето ОУ да бъде включен в перото за капиталови разходи за следващата година.

Информация: вестник Новината

Още новини