Начало Новини Актуално Търсят дарители на детски книжки в Стара Загора

Търсят дарители на детски книжки в Стара Загора

Актуално
1детски книжкиЕкипът на Библиотека Родина обявява дарителска кампания в подкрепа на насърчаването на ранното детско четене и дообзавеждането на зала Приятели на книжките в Детския отдел (ул. Българско опълчение 69) с цветен лазерен принтер и фотоапарат.
Всички желаещи да подкрепят кампанията могат да го направят като донесат нови или запазени и годни за ползване образователни игри, играчки и книжки за деца от 0 до 6 години – меки, картинни, музикални и звукоподражателни книжки, книжки-пъзели, книжки-играчки..., в сградата на Централната библиотека на бул. Руски № 17. Даренията ще се приемат в рамките на работния ден от 8:15 до 18:15 часа до края на месец август.
Малчуганите порастват, любимите им довчера приказни страници, шарени пъзели и всякакви игри са омръзнали и вече прашасват забравени на някоя лавица. Нека не ги изхвърляме, а дарим, за да носят радост и знание на други деца!
Събраните дарения ще бъдат предоставени на детската библиотека, за да се ползват от нейните най-малки читатели. Онези, които са в повече за библиотеката ще бъдат дарени на детски ясли, градини и социални домове в старозагорската община, на социално слаби семейства с малки деца.
За участниците в кампанията през месец септември ще бъде разиграна томбола с награди, а тези от тях, които не са читатели на библиотеката – ще получат възможност да се регистрира с безплатен абонамент за 6 месеца.
Дарителската кампания се осъществява под патронажа на Надежда Чакърова-Николова, обществен посредник на община Стара Загора.
Инициативата е част от проявите по спечеления от Библиотека Родина проект Учим се и растем заедно, подкрепен от най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България Ти и Lidl за по-добър живот, в партньорство с Фондация Работилница за граждански инициативи и Български дарителски форум.

Още новини