Начало Новини Актуално Тържествено беше открита модерната детска градина Камбанка в Стара Загора

Тържествено беше открита модерната детска градина Камбанка в Стара Загора

Актуално

Тържествено открита модерна детска градина Камбанка Стара ЗагораТози ден е специален за Стара Загора, защото това първото детско заведение, построено след 1989 г. Това заяви кметът Живко Тодоров по време на официалното откриване на ДГ Камбанка, която се намира в центъра на града, на мястото на бившата Вечерна гимназия.

Сред официалните гости на церемонията бяха председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, заместникът му Цветан Цветанов и водачът на листата с кандидати за народни представители в 43-тото Народно събрание Лиляна Павлова.

Апетитите към терена ни накара да променим предназначението му и той да бъде отреден за детска градина. Откриваме в този формат, защото средствата в размер на 2,2 млн. лв., бяха отпуснати по време на управлението на правителството на премиера Бойко Борисов през 2012 г., припомни Тодоров.

Това е нашата политика - колкото повече детски градини, толкова повече работещи майки и бащи, защото ще има къде да оставят децата си и да имат възможност да правят и кариера, заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов.

Смятам че всички граждани ще оценят направеното, защото ще остане тук още 30-40 години. Именно преди толкова са построени повечето градини, успяхме да ремонтираме повечето от тях. Това е първата изцяло новопостроена детска градина, отговаряща на всички стандарти по проект, който е дарение от арх. Иван Иванов, каза още кметът.

Новата детска градина е двуетажна, снабдена с озеленено дворно пространство, с пясъчници, цветни катерушки и пързалки. Всяка сграда има занимални, физкултурен салон, кухненски блок, ново обзавеждане и оборудване.  Градината разполага с възможности за отглеждане на 100 деца, разделени в 4 възрастови групи и ще отвори врати на 1 октомври.

Детското заведение беше открито с тържествен молебен, отслужен от Негово Високопреосвещенство старозагорския митрополит Галактион. На откриването присъства цялото общинско ръководство, бивши народни представители, общински съветници, евродепутати, областният управител, кметове на общини от региона и др.

Откриване на ДГ Камбанка в Стара Загора

Откриване на ДГ Камбанка в Стара Загора

Откриване на ДГ Камбанка в Стара Загора

Още новини