Начало Новини Актуално Търговското споразумение СЕТА не е заплаха за българския бизнес

Търговското споразумение СЕТА не е заплаха за българския бизнес

Актуално
1cetaСпоразумението, което Европейският съюз подписа с Канада, не е заплаха за българския бизнес. Това каза Олег Стоилов, председател на Търговско –промишлена палата Стара Загора в предаването Тази сутрин на телевизия Загора.
Ние в системата на Търговско-промишлените палати следим развитието на споразумението още от самото му начало и сме давали мнения и предложения за неговото оптимизиране, защитавайки интереса на българския бизнес, допълни той.
Търговското споразумение отправя своите предизвикателства пред бизнеса и пред икономиката на България. Има рискове, но дава и нови възможности. Със сигурност балансът е положителен както за ЕС и България, така и за Канада.
Олег Стоилов акцентира върху откриващите се възможностите за българския бизнес - намаляват се митата, нетарифните ограничения, административни пречки.По думите му много по-лесно ще става както износът, така и вносът, а това ще увеличи взаимния стокообмен между България и Канада. Очакваното отпадането на визите за българи също е сериозен плюс. А споразумението по никакъв начин няма да отмени забрана за вноса и търговията на ГМО-стоки в страната ни.

Цялото интервю вижте тук

Още новини