Начало Новини Актуално Търговско-промишлена палата - Стара Загора партнира с Екоколект АД в подкрепа на бизнеса (видео)

Търговско-промишлена палата - Стара Загора партнира с Екоколект АД в подкрепа на бизнеса (видео)

Актуално

Търговско-промишлена палата - Стара Загора партнира с Екоколект АД в подкрепа на бизнесаЛектори от Търговско-промишлена палата - Стара Загора, Екоколект АД, Регионалната инспекция по околната среда и водите и екоминистерството представиха на семинар с участието на представители на бизнеса актуалните изисквания към фирмите - производители и вносители на опаковки.

Екоколект - организацията по оползотворяване на отпадъци от опаковки, обслужваща разделното събиране в община Стара Загора, се старае да бъде в помощ на дружествата в процеса на постигането на изискванията на новото екологично законодателство.

Искаме да сме максимално полезни на фирмите, които членуват при нас. Помагаме им при изготвянето на документите, които се изискват от тях по силата на законовите и подзаконовите нормативни актове, каза Илина Казакова, мениджър Бизнес развитие в Екоколект АД.

Надявам се да помогнем на бизнеса в Стара Загора да спести пари, защото имаме изключително атрактивни тарифи, добави Юлиан Даскалов, изпълнителен директор на Екоколект АД.

Благодаря на Търговско-промишлена палата - Стара Загора за съвместното ни партньорство, на което поставихме началото. Предстои да организираме няколко обучителни семинара, с които да помогнем на бизнеса да отговори на изискванията на екологичното законодателство, каза още Илина Казакова.

Акционери в Екоколект са заводите в Езерово и Шашманци, които са единствените на територията на страната, които сепарират и третират битов отпадък. Те са в процес на проектиране на модерна сепарираща инсталация в Стара Загора, която трябва да бъде монтирана до 6 месеца, съобщи Юлиан Даскалов. Той каза още, че Екоколект АД ще стартира информационни кампании за необходимостта и ползите от разделното изхвърляне на отпадъци.

 

Още новини