Начало Новини Актуално Търговски палати организират програмата Understanding China

Търговски палати организират програмата Understanding China

Актуално
програмата Understanding China

Търговско-промишлена палата - Стара Загора съобщава, че двустранните търговски палати на Франция, Италия, Германия и страните от Бенелюкс с Китай, организират за трети път програмата Understanding China, която ще стартира на 6 юни 2011 г. Тя се финансира от Европейската комисия и се провежда със съдействието на Асоциацията на европейските търговско-промишлени палати – Eurochambres, член на която е БТПП.

Програмата е предназначена за представители на търговско-промишлени палати, организации на малки и средни предприятия, браншови асоциации и работодателски организации, проявяващи интерес към китайския пазар.
Програмата Understanding China 2011 има за цел да запознае участниците с китайския бизнес климат, икономика, специфичните аспекти на търговията с Китай. Тя има и практическа насоченост, като подпомага участниците в създаването на бизнес план и изграждането на мрежа от контакти в Китай.

Обучението се състои от 4 модула:
• Модул 1: една седмица в Антверп, Белгия: лекции на преподаватели от елитни европейски университети;
• Модул 2: една седмица в Шанхай: лекции на преподаватели от партньори-университети от Китай, както и представители на европейски организации с дейност в Китай;
• Модул 3: една седмица в Пекин: посещения в различни институции и компании, възможност за осъществяване на контакти;
• Модул 4: два дни в Антверп: презентации на бизнес плановете, дискусии с представители на Европейската комисия и Асоциацията на европейските търговски палати- Eurochambers, церемония по закриването, гала вечеря, на която участниците ще получат сертификат.
Процедурата по селекция на кандидатите се извършва от представители на Eurochambers, Европейската комисия и Antwerp Business School. Ето и кои са задължителните минимални условия за кандидатстване:

Изисквания към организацията:
• Търговско-промишлена палата, браншова организация, работодателска организация или друга структура, подпомагаща дейността на малките и средни предприятия;
• Регистрирана в страна-членка в Европейския съюз, в страна официален кандидат на ЕС или страна от Европейското икономическо пространство;
• Опит в международната търговия и силен интерес към китайските пазари.
Изисквания към кандидата, представляващ организацията:
• гражданин на страна-членка на ЕС, страна официален кандидат на ЕС или страна от Европейското икономическо пространство;
• отличен английски език;
• минимум 2 години опит в международна среда с фокус върху Китай;
• висше образование;
• да не е участвал в предишни издания на програмата.

Кандидатите заплащат такса в размер на 500 евро, като поемат сами и разходите за самолетни билети. Останалите разходи са за сметка на организаторите. Крайният срок за кандидатстване е 1 Май 2011г.
Официалния сайт на програмата Understanding China, където може да бъде получена повече информация е www.understandingchina.eu.

За повече информация във връзка с програмата, можете да се свържете с Търговско-промишлена палата - Стара загора на тел. 042 626296, 626033, 0888 337720.

Още новини