Начало Новини Актуално Търговците на течни горива могат да тестват е-услуга за подаване на ежедневни отчети на www.nap.bg

Търговците на течни горива могат да тестват е-услуга за подаване на ежедневни отчети на www.nap.bg

Актуално

На интернет страницата на НАП - www.nap.bg е публикувана тестова версия на новата е-услуга за подаване на данни от дневните отчети на обектите за продажба на течни горива. За да ползват тази услуга търговците на течни горива трябва да имат електронен подпис и да са подали заявление за използване на електронните услуги на НАП.


Тестовата версия на новата е-услугата е публикувана в Електронни услуги на НАП -> Тестови услуги. Своите мнения и препоръки за е-услугата търговците могат да изпращат на електронен адрес fuelbg@nra.bg.
Е-услугата реално ще заработи от 1 октомври 2009 г., когато се очаква да влязат в сила промените в Наредба Н-18 за регистриране и отчитане на продажбите в търговските обекти, съобщиха от пресцентъра на НАП. Те гласят, че всеки обект за продажба на течни горива трябва да подава в НАП данни от дневния отчет на всяка фискална памет от електронната система с фискална памет (ЕСФП), работеща в обекта.
Проектът на Наредбата за изменение и допълнение на Наредба № Н-18 е публикуван на страницата на Министерство на финансите - www.minfin.bg в раздел Документи.
Задължението е за всички обекти за продажба на течни горива, независимо от големината и местоположението им.

Още новини