Начало Новини Актуално Търговци в Старозагорско укриват приходи

Търговци в Старозагорско укриват приходи

Актуално

През последната седмица по сигнали на граждани инспекторите на НАП Стара Загора провериха 6 търговски обекта. В резултат на контролните действия са издадени 9 акта за констатирани нарушения, най-честно отново за неиздаване на касова бележка и разлика в касовите наличности. Отново по сигнали в близкото село Сърнево от проверени 18 търговски обекта, 10 са санкционирани, съобщиха от пресцентъра на НАП - Стара Загора.

В последният месец инспекторите по приходите са натъкват на следните куриозни случаи: кафе аперитив в близко село работи без касов апарат, магазин за спортни стоки в града работи без да има регистриран по законовия ред търговски обект. Едва ли случайност се оказва и наличието на 3000 лева повече в касата на хотел в околностите на града.
Служителите на приходната агенция продължават масираните данъчни проверки. Призоваваме гражданите при за заплащане коледните и новогодишни куверти и пакетни услуги да изискват задължително касова бележка. Това е гаранцията им срещу измама и евентуални разминавания с предложената и заплатена услуга.
Напомняме, че всяка покупка на стока и услуга следва да бъде придружена от фискален бон. Ако търговецът „случайно” пропусне, напомнете му!
Благодарни сме на всички граждани, които ни подават сигнали за неизрядни търговци, но нека не спираме да изискваме надлежния документ за равностойността на похарчените пари, заявиха от приходната агенция в Стара Загора. В голямата си част от сигналите, които обработваме преобладават оплаквания от стоки закупени без фискален бон, за които впоследствие е отказана гаранция при дефект.
Апелът ни е бъдете внимателни и изисквайте касова бележка за всяка направен покупка!.

Още новини