Начало Новини Актуално Търговци на цитрусови плодове нарушават данъчните закони

Търговци на цитрусови плодове нарушават данъчните закони

Актуално
Пазар

За 2 дни екипи от Офиса на НАП в Стара Загора провериха 13 маси на търговци на централния пазар в областния град. Продавач на цитрусови плодове е работил без касов апарат, други седем не са издали фискален бон след направени контролни покупки.

За пореден път се натъкваме на сериозно неспазване на данъчното и осигурителното законодателство от търговците на цитрусови плодове, които са задължени да документират всяка продажба, но масово не издават касови бележки, съобщиха от пресцентъра на приходната агенция в Стара Загора. На фирмите, в които са открити нарушения, ще бъдат наложени глоби от 500 до 2 000 лева, като собствениците им имат и 10-дневен срок да свържат касовите си апарати с НАП.

Ежедневно на информационния телефон на НАП или на електронната поща получаваме между 2 и 4 сигнала за неиздаване на касов бон. Всички те са проверявани, като в 80% от случаите са констатирани нарушения. Масовите проверки ще продължат и през тази година. Основната цел на служителите на Приходната агенция е превенция на фиска от данъчни измами и спазване на осигурителното законодателство, съобщиха от прсцентъра.

Телефонът за сигнали при неиздаване на касова бележка е 070018700, а адресът на Офиса в Стара Загора – ул. Кенали 1.

Още новини