Начало Новини Актуално Талантливата млада пианистка Кристина Йоргова със самостоятелен концерт в Стара Загора

Талантливата млада пианистка Кристина Йоргова със самостоятелен концерт в Стара Загора

Актуално
Кристина Йоргова

Талантливата млада пианистка Кристина Йоргова, ученичка в Национално училище за музикални и сценични изкуства Христина Морфора – Стара Загора, ще представи творби на Бах, Бетовен, Шуман, Борис Карадимчев и Георги Златев - Черкин на концерт от поредицата Сцена на младия музикант. Концертът е на 10 юни (петък) от 18 часа в залата на регионална библиотека Захарий Княжески.

Концертът се организира със съдействието на Ротари клуб – Стара Загора. Кристина Йоргова е носител на стипендия на Ротари клуб – Стара Загора за 2010 година. Тя е носител и на награди от Националния конкурс за млади музиканти във Враца през т.г. и от Международния конкурс за немска и австрийска музика, проведен в Бургас през 2011 г.

Кристина Йоргова е ученичка от класа по пиано на Златка Дончева от десети клас на НУМСИ Христина Морфова. С изявите си на старозагорска сцена и на национални и международни конкурси, тя доказа по неоспорим начин своя талант. Кристина започва обучението си по пиано в град Хале, Германия на четири и половина години при известната педагожка Нели Костов. През 2004 г. семейството ѝ се връща в България и Кристина е приета в класа по пиано на Златка Дончева. Младата пианистка участва активно в концертния живот на училището. Изявява се изключително успешно и на конкурси, сред които са: Класика и съвременност – Стара Загора; Шуберт – Русе; Шуман – Брамс в Пловдив и др.

Кристина Йоргова свири като солист на оркестъра на Държавна опера Стара Загора произведения на Хайдн, Бетовен и Менделсон. Изнася и самостоятелни концерти в Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

Концертът на Кристина Йоргова на 10 юни се организира от Национално училище за музикални и сценични изкуства Христина Морфора – Стара Загора, Фондация Млади музикални таланти и регионална библиотека Захарий Княжески.

Организаторите ви канят на концерта. Входът е свободен.

Желаем успех и в бъдещите творчески изяви на талантливата пианистка Кристина Йоргова!

пиано Кристина Йоргова
Кристина Йоргова по време на свое изпълнение
Кристина Йоргова - Златка Дончева
Кристина Йоргова със своя ръководител Златка Дончева, предопадател в НУМСИ Христина Морфова

Още новини