Начало Новини Актуално Таксиметров шофьор от Стара Загора посредничи на телефонен измамник

Таксиметров шофьор от Стара Загора посредничи на телефонен измамник

Актуално
Телефонни измами в Стара Загора

84-годишен мъж е станал жертва на телефонна измама, а щетата е 1450 лв. Потърпевшият сигнализирал в Първо РУ Полиция - Стара Загора, че непознат мъж му се обадил на стационарния телефон и се представил за лекар, който ще извършва спешна операция на негов близък. Поискал от тъжителя да заплати определена сума за ортопедичен пирон.

Мнимият хирург уверил 84-годишния старозагорец, че разходите по принцип се поемат от здравната каса, но в този случай парите трябвало да бъдат приведени спешно, за да започне операцията. Възрастният човек събрал 1450 лв. и ги предал на таксиметров шофьор, който дошъл пред дома му.

Образувано е досъдебно производство и при проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че парите са получени от Ю.А., 50 г. от Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Стара Загора. Няколко дни по-рано той също имал телефонен разговор с мнимия медик, който му обяснил, че е бил негов клиент и има визитката му. Предложил, да му урежда курсове до София.

По-късно “докторът” отново се обадил и помолил старозагореца да му направи услуга и да вземе пари от един дядо, който дължал определена сума за направена операция. Установено е, че на 14.02.2011 г. таксиметровият шофьор е бил помолен и направил още две “услуги” срещу заплащане – взел 2000 лв. от 56-годишна жена и 350 лв. от друга старозагорка на 80 години. Двете жени са били измамени по същата схема “Спешна операция на близък”.

В Ю.А. и в жилището му са открити част от парите, предмет на престъпленията. Образувани са досъдебни производства. Работата по случаите продължава Първо РУ Полиция – Стара Загора.

Още новини