Начало Новини Актуално Такса Смет в Стара Загора няма да се повишава. Остава един промил през 2010 г.

Такса Смет в Стара Загора няма да се повишава. Остава един промил през 2010 г.

Актуално

На последната за 2009 година редовна сесия на Общинския съвет в Стара Загора бе гласувана план-сметка за определяне на таксата за битови отпадъци през 2010 г. Размерът на такса Смет остава един промил (едно на хиляда) от данъчната оценка на имотите.

Съобразявайки се с инфлационния коефициент и необходимите 40 хиляди лева за зимно почистване, сумата, която бе гласувана за поддържане на чистотата от фирма "Нелсен - чистота" е 6 милиона и 300 хиляди лева. Съветниците одобриха и нова структура на общинската администрация.

Ще бъде създаден отдел, който ще отговаря за общинската собственост и след приемането на закона за публично-частното партньорство ще работи заедно с представителите на бизнеса. Той ще поеме и процедурите по концесионирането на общински имоти, информира Радио Стара Загора.
Най-разгорещената дискусия предизвика предложението заведението "При кмета" да бъде предложено на търг и отдадено под наем. Оказа се, че то е част от общински имот, даден за безвъзмездно ползване за 10 години от ансамбъл "Загорче". Договорът, който изтича през 2012 г., може да бъде атакуван в съда, а не с промяна на решение на стария Общински съвет.

Още новини