Начало Новини Актуално Тайни полицейски автомобили снимат нарушители на пътя в Стара Загора

Тайни полицейски автомобили снимат нарушители на пътя в Стара Загора

Актуално
видео наблюдение кат

Нови два автомобила с необозначени знаци се включиха в борбата с джигитите по пътя в Старозагорско. С тях броят на тайните полицейски коли, които засичат нарушители по пътя, става 4. Очаквам съвсем скоро да получим още един, съобщи за началникът на Пътна полиция при ОД МВР Стефан Конов.

Този път моделите на необозначените полицеиски патрули са от масово разпространена марка, направо неузнаваема ще е и колата, която се очаква да попълни автопарка на КАТ. По ефективност работата на необозначените ни автомобили надвишава тази на стационарните камери, коментира пред вестник Национална бизнес поща шефът на КАТ.
Средно на ден те ловят по 30 нарушители, дръзнали да карат със скорост, която надвишава с повече от 30 км допустимата. Служителите санкционират на място, веднага, а не след дълга процедура, каквато изисква стационарният видеоконтрол.
Мобилните екипи, осъществяващи контрол по спазване на скоростните режими в Старозагорско, прилагат така наречения холандски метод от 11 октомври м. г. Превишението на скоростта се регистрира с техническо средство за видеоконтрол, монтирано в необозначения автомобил, който е обслужван от цивилни служители на пътна полиция. Данните засичат скоростта, с която автомобилът се е движел в контролирания участък; датата и часа на нарушението; номера на автомобила и лицето, което го управлява.
На нарушителя се съставя акт или фиш, в зависимост от размера на установеното превишение на скоростта.

Още новини