Начало Новини Актуално Табло на гузната съвест поставя Нова сила

Табло на гузната съвест поставя Нова сила

Актуално

Вкрая на седмицата пред клуба на партия "Нова сила" на улица "Митрополит Методий Кусев" ще бъде поставено табло, на което ще има снимка на човек от сегашния управленски екип на Стара Загора. До нея ще бъдат изписани неудобните за него въпроси, които биха му задали старозагорските граждани. Това съобщи областният лидер на партията Тихомир Томов.

Инициативата на "новосилци" е израз на политическото им кредо, което според Томов било атака срещу всички, които пряко или косвено са участвали в досегашното управление на общината. Тази атака била и срещу всички сега действащи общински съветници, които са взимали или подкрепяли неизгодни за Стара Загора решения.
Партия "Нова сила" в града на липите все още е в процес на структуриране. На 2 юли ще бъде проведено разширено партийно събрание, на което ще бъде избран председател на общинската й организация. Най-вероятната кандидатура за този пост е на общинския съветник Спас Пашов, съобщава вестник Старозагорски новини.
Въпреки политическата си младост, старозагорските "новосилци" са твърдо решени да издигнат свой кандидат за кмет на общината. По отношение на евентуалните коалиционни споразумения обаче те все още се пазят от конкретика. Според Тихомир Томов към партията имало интерес от страна на някои политически сили. На въпроса кои са те той не даде отговор, тъй като всичко било на твърде ранен етап.

Още новини