Начало Новини Актуално Свикаха извънредна сесия на Общински съвет - Стара Загора

Свикаха извънредна сесия на Общински съвет - Стара Загора

Актуално

От 9 часа на 19 януари е насрочена извънредна сесия на Общински съвет - Стара Загора, по искане на 17 старейшини. В дневния ред са предвидени две точки - оставка на сегашният председател на ОбС Тенчо Руканов и избор на нов.

Седемнадесетте старейшини, поискали оставката на Руканов, внесоха подписка за извънредна сесия на 13 януари т.г. В нея са се подписали 10 човека от БСП, 4-ма от "Нова сила", по един от "Целокупна България" и "Атака", както и един независим съветник. Пет са мотивите за исканата оставка - несъгласие с начина, по който се водят заседанията на ОбС, толериране на изпълнителната власт и осигуряване на комфорт на кмета, избирателно внасяне на материали в услуга на общинската администрация, неизпълнение на част от приетите програми за работа и използване на служебното положение за противопоставяне на други общински съветници, пише вестник Старозагорски новини.
За отстраняването на Руканов са необходими 26 гласа. Вносителите на искането се надяват, че по време на гласуването към тях ще се присъединят и други. От сега обаче е ясно,ч е старейшините от политическата партия,към която принадлежи Руканов - ПП ГЕРБ, ще се обявят в негова подкрепа.
Без съмнение днес предстоят разгорещени дебати, а от крайния резултат могат да се направят и някои предварителни изводи за предстоящите местни избори.

Още новини