Начало Новини Актуално Свидетели заявиха под клетва: Полицаи им оказвали натиск по дело за грабеж на 1.8 млн. лв.

Свидетели заявиха под клетва: Полицаи им оказвали натиск по дело за грабеж на 1.8 млн. лв.

Актуално

Свидетелите Стоян Костов, Николай Георгиев и Гергана Маджарова заявиха пред Старозагорския окръжен съд, че са викани в РПУ - Казанлък, и двама полицаи ги убеждавали да не свидетелстват в полза на подсъдимите по мега грабежа на старозагорската фирма "Пещострой".

Вчера Пламен Стайков, Мирен Стойков и Тодор Кормев отново застанаха на подсъдимата скамейка, пише вестник Старозагорски новини. Срещу тях е повдигнато обвинение, че на 6 февруари 2009 г. са извършили грабеж от офиса на фирмата в размер на 1 800 000 лв., принуждавайки счетоводителката на фирмата (живуща в Малка Верея) да съобщи къде се държат парите. Открадната сума беше открита месец по-късно, заровена в НПМ "Шипка - Бузлуджа". Свидетелите успяха да създадат алиби на Пламен Стайков, като твърдяха, че на 6 февруари той е бил в казанлъшка дискотека.
Делото е отложено за 19 април, а дотогава трябва да бъдат изготвени новите експертизи. Повторната съдебно-техническа експертиза трябва да докаже, колко GSM-клетки са обслужвали село Малка Верея по време на грабежа, тъй като разкриването на извършителите е станало чрез засичане на телефонните им разговори.
В по-ранно съдебно заседание обвиняемият Милен Стойков твърдеше, че е бил бит от полицаите по време на задържането му през м.март 2009 г. По искане на защитата му вчера съдът разпореди да бъде направена психологично-психиатрична експертиза на Милен Стойков, за да се установи какво е било психичното му състояние след нанесената му телесна повреда. Експертизата трябва да докаже дали телесна повреда е била причината за направените самопризнания по време на досъдебното производство. От тримата обвиняеми само Милен Стойков е направил самопризнания.

Още новини