Начало Новини Актуално Свидетели се жалват, били заплашвани от лихваря Илев

Свидетели се жалват, били заплашвани от лихваря Илев

Актуално

Днес в Окръжен съд - Стара Загора, продължава гледането на мярката за неотклонение задържане под стража на бившия шеф на Следствения арест и настоящ адвокат Илчо Илев. Десетина дни след като беше пуснат на свобода от Апелативен съд - Пловдив, срещу 30 000 лв. парична гаранция, на 25 юли той отново беше задържан за 72 часа с Постановление на Старозагорската окръжна прокуратура, след извършени процесуално-следствени действия от служители на сектор Борба с организираната престъпност по образувано срещу него досъдебно производство през 2010 г. Причината е установяване на нови обстоятелства, а именно оказване на влияние върху свидетелите.

Постъпили били жалби от четирима свидетели, които се жалвали, че пуснатият под парична гаранция адвокат отправил заплахи за живота им. Една от свидетелките, която е сред клиентите на заложните къщи на Илев, твърди, че той я заплашил, че ще я продаде като донор за органи, пише вестник Старозагорски новини.

Адвокатът на Илев - Калин Кънчевски, е категоричен, че срещу свидетелските показания за оказван натиск клиентът му ще представи други, които да ги опровергаят. По искане на защитата вчерашното съдебно заседание бе отложено за днес.

Седмица преди поредното задържане, Илчо Илев даде пресконференция, в която обвини прокуратурата, че превишава правомощията си. Той беше категоричен, че от февруари не са били извършвани никакви действия по досъдебното производство.

Припомняме, че срещу бившия шеф на Cледствения арест са повдигнати обвинения по чл.321, ал.3 от Наказателния кодекс (НК) за организиране и ръководене на престъпна група, по чл.252, ал.2 за лихварство и по чл.253, касаещ пране на пари.

Още новини