Начало Новини Актуално Свидетели получиха амнезия по дело за източено ДДС

Свидетели получиха амнезия по дело за източено ДДС

Актуално

С искане на отвод на съдебния състав започна вчера съдебното заседание в Старозагорския окръжен съд срещу обвинения по чл. 257 от НК за източване на 1.1 млн. лв. ДДС Константин Огнянов Георгиев. Според обвинението, престъплението е извършено от февруари до декември 2002 година чрез фиктивни сделки и водене на невярно счетоводство.

Мотивът за поискания отвод беше, че съдът бил предубеден във вината на Георгиев. Искането обаче беше отхвърлено като неоснователно.
По време на съдебното заседание бяха разпитвани и свидетели, които са "забравили" всичко около фирмите си, а единият от тях дори не можа да си спомни името й, пише вестник за Старозагорски новини.
Константин Георгиев е част от групата на Вихър Марков за организиране и ръководене на престъпна група с цел източване на ДДС. По това обвинение той се призна за виновен и сключи съдебно споразумение с Окръжна прокуратура - Стара Загора, което беше одобрено от съда през 2008 г. Останалите участници в групата също сключиха споразумения, с изключение на ръководителя Вихър Марков, срещу когото продължава съдебният процес.

Още новини