Начало Новини Актуално Световната търговска организация ще проведе Обществен форум в Женева

Световната търговска организация ще проведе Обществен форум в Женева

Актуално
СТО

През периода 19 - 21 септември 2011 г. в Женева, Швейцария, Световната търговска организация ще проведе Обществен форум на тема Търсейки отговори на глобалните търговски предизвикателства. Целта на форума е запознаване на обществеността с основните предизвикателства пред търговията на глобално равнище, които влияят на многостранната търговска система, както и с възможностите за ефективно адаптиране на СТО към променящия се свят.

Дискусията ще обхване четири основни подтеми:

1. Сигурността и прехраната.

2. Търговията с природни ресурси.

3. Производството в света и търговията с добавена стойност.

4. Бъдещото развитие на световната търговска система.

 Във форума могат да участват представители на  правителствата, организациите на гражданското общество, бизнеса, синдикатите, законодателните органи, академичните среди, студенти и други, съобщиха от пресцентъра на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма.

Регистрацията на участниците се извършва онлайн на уебсайта на СТО. Срокът за регистрация е до 14 септември 2011 г. Организаторите не предвиждат такса за участие във форума. Пътните и квартирните разходи са за сметка на участниците. Всички сесии на Обществения форум ще се проведат в сградата на Световната търговска организация в Женева.

Още новини