Начало Новини Актуално Световна стартъп купа България 2022

Световна стартъп купа България 2022

Актуално

Десет български стартъп компании ще получат възможност да се състезават на финала на Световна стартъп купа България в София. То е единствен квалификационен кръг на Световните Стартъп Финали в Сан Франциско, САЩ. Организатори на събитието, в което участват стартъп-и от 40 държави по света са Pegasus Venture, а за България национален представител е Фондация Digital4. Наградният фонд за победителя е 1 000 000 $ като победителите в България ще получат шанса да представляват България още тази година. Участието на стартъпите е безплатно.

Все още всекидневно пристигат кандидатури за участие, тъй като кампанията за избора на български стартъп, който да представя страната ни в САЩ е отворена до 27-ми май 2022 година. Заявки за участие се приемат на адрес https://digital4bulgaria.com/startupworldcup/. Международно жури, членове на което са водещи инвеститорски компании и бизнес сдружения, ще избере десет финалисти, които ще участват във финалния етап на състезанието, който ще се състои на 13 юни от 19:00ч в Интер Експо център. Всеки един от десетте стартъп-и ще разполага с 4 минути, в които да представи дейността си. Още същата вечер ще бъде обявен победителят, който ще пътува до САЩ за участие в Световните Стартъп Финали. Повече информация можете да видите тук: https://digital4bulgaria.com/startupworldcup/

Стартъп Световната купа България 2022 ще се проведе паралелно с конференцията за иновации в онлайн търговия и разплащания Digital4Sofia 2022 на 13 юни 2022 г. в Интер Експо Център. Събитието е част от календара на Digital4Bulgaria 2022 - най-посещаваните конференции в сферата на дигиталната търговия с над 3 000 участника годишно, които се провеждат в шестте най-големи областни града на България: София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора. Повече информация за събитието в София можете да видите тук: https://digital4sofia.com.

Второто издание на Digital4Sofia ще посрещне над 250 участника и е подкрепено от Столична община. Българската Финтех Асоциация е основен партньор и участник в събитието. В конференцията ще вземат участие лектори от едни от най-успешните български фирми, сред които са NewPay, Settle, Superhosting, Link Mobility, TBI Info, SNA Payments и други.

Още новини