Начало Новини Актуално Световен ден на Червения кръст и Червения полумесец

Световен ден на Червения кръст и Червения полумесец

Актуално

На 8 май отбелязваме Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец. Над 300 милиона души в 192 държави са ангажирани със спасяването на живот при бедствия, кризи и въоръжени конфликти, и при необходимост от здравни или социални грижи. Преди 195 години на днешния ден е роден създателят на международното червенокръстко движение и носител на Нобелова награда за мир Жан-Анри Дюнан.

Активни са кампаниите, които провеждаме за бежанците от Украйна, които всячески подпомагаме с материални, хуманитарни дарения. След земетресението в Турция и Сирия ние бяхме единствените, които реагирахме буквално за два дни. След събитието успяхме да организираме пунктове за подкрепа на нуждаещите се, в които да събираме хуманитарна помощ. Помогнахме финансово и на двете страни в нужда, успяхме да изпратим и екип от 12 души кучета от Планинската спасителна служба, които наистина пратиха животи, информират от БЧК.

И към този момент действат кампаниите на Българския червен кръст за подпомагане на нуждаещи се хора . Една от тях е за подкрепа на студенти, които са загубили своите родители и е озаглавена „С тениска на бала“. 

Тази година - Световният ден на Червения кръст и Червения полумесец е под мотото "Всичко, което правим, е от сърце".

Информация на БНР

Снимка: TVN.BG

Още новини