Начало Новини Актуално Студентите в Стара Загора ще ползват 50% намаление за градския транспорт

Студентите в Стара Загора ще ползват 50% намаление за градския транспорт

Актуално

среща ръководство на Община Стара Загора студенти

Зам.-кметовете Иванка Сотирова, Йордан Николов, председателят на Общинския съвет на Стара Загора Емил Христов проведоха среща с представители на Студентския съвет към Тракийския университет. Младите хора поставиха въпроси, засягащи градския транспорт, пътуващ до ректората на ТрУ, цената на билетите, разписанията на автобусите в работни и почивни дни.

Всеки студент или докторант редовно обучение ще заплаща годишна карта от 5 лена, срещу която ще ползва отстъпка от 50% от цената на билета в автобусите и тролейбусите в града. Картите и билета от 50 ст. ще важат и през летните месеци.

Студентите направиха предложение за изграждане на автобусна спирка на ул. Армейска, в близост до сградата на Медицинския факултет, и за осигуряване на градска линия, която да пътува до ректората.

Участниците в срещата се обединиха около идеята маршрутното разписание на автобусна линия №13 да бъде през половин час до 22,00 чеса, а не както е в момента до 20,00 часа. Ще се търсят варианти и за промяна на разписанията в събота и неделя, както и през ваканциите.

Още новини