Начало Новини Актуално Студенти от Тракийския ще стажуват в Брюксел

Студенти от Тракийския ще стажуват в Брюксел

Актуално

В началото на новата 2011 година съвместно с вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов ще осъществим среща със студентите от Тракийския университет, на която ще изслушаме техните мнения и идеи за работата на нашите депутати в Европейския парламент.

Това заяви на пресконференция в Стара Загора евродепутатът от групата на Европейската народна партия Илиана Иванова. Тя вече е лансирала идеята студенти от старозагорската алма матер да стажуват в ЕП, за да се запознаят с начина на работа на европейската институция. Иванова каза още, че в рамките на 2011 година, която е провъзгласена от ЕП за година на доброволчеството, ще стане инициатор на такава традиция в Стара Загора. До края на януари всички старозагорски ученици ще могат да отправят своите предложения за различни инициативи в областта на доброволчеството. От февруари до края на учебната година младите хора ще могат да участват в различни доброволчески кампании, а през есента група от 30 деца ще посети Европейския парламент, пише вестник Старозагорски новини.

Като изключително важен момент от работата на ЕП през годината Илиана Иванова определи борбата с икономическата криза. В комисията по евробюджета са били обсъдени и приети новият пакет за икономическо управление, регламентите за европейските органи за финансов надзор, които ще регулират банковото и застрахователното дело, пенсионните услуги. Евродепутатът бе категоричен, че във всяко едно действие и всеки един документ се е опитвала да прокарва интересите на България. По нейна идея са били проведени два семинара, посветени на новите страни-членки на ЕС.
"В резултат на работата ни с парламентите на отделните страни от Евросъюза, които ограничават българите, търсещи работа в тях, успяхме да получим ясното становище на европейските институции, според което предсрочно ще отпаднат дискриминационните ограничения на европейския трудов пазар спрямо тях", обяви Илиана Иванова.

Тя обаче подчерта, че от страна на някои държави се лансира идеята за допълнително корпоративно облагане в България в рамките на 25 на сто.
"Успяхме да се преборим с тази идея и успяхме да направим така, че такава точка въобще да не влиза в дневния ред на ЕП", изказа задоволството си евродепутатът и уточни, че въвеждането на такъв данък в условията на икономическа криза ще отнеме основното предимство на страната ни пред чуждестранните инвеститори и ще бъде в разрез с политиката на равнопоставеност, провеждана от ЕС.

Още новини