Начало Новини Актуално Студенти от МГУ Св. Иван Рилски започнаха практика в Мини Марица изток ЕАД

Студенти от МГУ Св. Иван Рилски започнаха практика в Мини Марица изток ЕАД

Актуално

В Мини Марица изток ЕАД започна учебна практика първата група от Минно-геоложкия университет Св. Иван Рилски. Студентите са от катедра Електрификация на минното производство и ще се запознаят с технологичния процес в мините. След встъпителната среща в зала две на административната сграда в Раднево, беше представен филм за историята и постиженията на Мини Марица изток ЕАД.

В рамките на една седмица практикантите ще бъдат по работни места в рудник Трояново север, свързани с техните специалности и ще разгледат и ТЕЦ Марица изток 2. Ще ги последват студенти и от други специалности, съобщиха от пресцентъра на въгледобивното дружество.
Посещението е част от програмата по изпълнението на рамков договор за традиционното сътрудничество между дружеството и университета. 134 студенти от 5 специалности ще проведат практика по електротехнически дейности, по технически средства и автоматизация на мините, минна, маркшайдерска и по компютърно управление на минното производство. Често тези практически занятия са последвани от избор на дипломна работа, свързана с най-голямото българско въгледобивно дружество. Само през 2009 година и то само в катедра Електрификация на минното производство са защитени две дипломни работи на тема Подвижна трансформаторна подстанция за захранване на електрически консуматори в открити рудници и Надеждност на електроснабдителната система на подстанция в Мини Марица изток, съобщи ръководителят на групата Тодор Върбев.

Още новини