Начало Новини Актуално Студент ще обединява младите от Стара Загора в БСП

Студент ще обединява младите от Стара Загора в БСП

Актуално

Георги Русев е новият председател на Младежкото обединение на БСП в Стара Загора. Кандидатурата на Русев остана единствена по време на Общото събрание на младите социалисти, след като досегашният лидер Борис Боричев се оттегли от надпреварата за лидерската позиция. Георги е старозагорец, на 23 години.

Студент е 4-ти курс, специалност Финанси в Стопанската академия в Свищов. Преди това е завършил Търговската гимназия Княз Симеон Търновски в града на липите.

Бях доста малък, когато се зароди интересът ми към политиката. Често бях при баба ми и дядо ми. Дядо говореше само за футбол и политика, и така се запалих и аз, споделя Георги Русев. За лявата идея пък е бил привлечен от излъчването и представителността на д-р Евгений Желев. Той направи много за Стара Загора. Под негово ръководство градът наистина започна да придобива европейски облик, подчерта младежът, който е член на БСП от момента на навършване на пълнолетие.

Искам да работя с млади хора. Пълен съм с идеи и се надявам, че ще мога да ги реализирам в рамките на партията. Желанието ми е всички млади социалисти да са наистина обединени и да сме моторът на БСП. Иска ми се да се обърне сериозно внимание на младежката безработица и в тази насоки имам известни виждания. Набелязали сме и някои мероприятия на местно ниво, които засега ще останат в тайна. Освен това, разкрихме екологичен проблем в Общината, който в близко бъдеще ще бъде представен пред обществеността, каза Георги Русев.

Анализът, който направих сам за себе си, ме доведе до извода, че е време да дам възможност на един млад човек като Георги да се изяви, тъй като аз се занимавам с младежка политика вече близо 10 години. Зад него стои много сериозна организация - Младежка перспектива, разясни Борис Боричев. Той не скри, че в Младежкото обединение има напрежение и изрази увереност, че Георги Русев би могъл да е обединителната фигура, която да го парира. След избора на Русев, Боричев е получил предложение от новоизбрания председател да се включи в неговото оперативно бюро като човек, който е наясно с проблематиката, има необходимите знания и позиции.
Нямаше как да откажа, но участието ми там ще бъде за кратък период от време, докато Младежкото обединение стъпи на крака и започне да генерира някакъв продукт, съобщи Борис Боричев и добави, че след като партията му е дала възможност да се развие като младежки лидер, за него е време да направи следващата стъпка и да участва в изборите за общински председател на БСП на предстоящата конференция през пролетта.
Едни млади хора, заредени с хъс и енергия, са подвеждани от други хора, които се опитват да ги използват, за да овладеят процесите в БСП днес, без да си дават сметка какво ще се случи, след като се овладеят, или пък не, тези процеси. Хора с нечисти намерения набиха клин в Младежкото обединение и тръгнаха да създават алтернативно движение, а от това полза няма никой. Винаги съм казвал, че ако някой иска да се изявява като лидер, той трябва да дойде, да седнем на една маса и да сподели идеите си. Не може, когато нещо не ти харесва, да създаваш алтернативна структура. Това не води до нищо полезно, коментира Боричев.

Георги е млад и амбициозен човек, който би могъл да постави основите на диалога и разбирателството в младежките структури. Това е единственият начин, по който можем да постигнем нещо позитивно. С разцепление и интриги няма да стане, убеден е Боричев.

Не се притеснявам от тези разногласия и съм уверен, че скоро те ще останат в миналото. Смятам, че ще мога да намеря начин всички заедно да работим за една идея. Това е първостепенната задача за мен и екипа ми, посочи новият младежки председател.

Информация: вестник Новината

Още новини