Начало Новини Актуално Структура на ДПС учредиха в Тракийския университет

Структура на ДПС учредиха в Тракийския университет

Актуално

Студентът от Тракийския университет Вайдет Мехмед стана първият председател на новоизградената в града на липите Академична общност - структура на Младежкото движение за права и свободи (МДПС).

"Въпреки че инициативата за създаване на такава общност е на нашата партия, тя ще се занимава изключително с академични проблеми, като по този начин не може в никакъв случай да бъде възприемана като партийна организация", каза пред наш репортер областният лидер на ДПС Халил Летифов. Той уточни, че на събитието е присъствал и председателят на МДПС Джейхан Ибрямов. Според областния ДПС-лидер такива академични общности са създадени в почти всички висши учебни заведения в страната и тази в Тракийския университет е една от тях.

В новосъздадената структура на МДПС участват 39 души от различни специалности. Целта на нейното изграждане, според Летифов, била по-голямо участие на студентската младеж в решаването на академичните проблеми. Той бе категоричен, че сред тях били и орязаните бюджети на висшите училища за идната година, както и неизвестният принцип, по който в последно време се изчислявал техният рейтинг.
"Учредяването на такава студентска академична общност в Стара Загора е голямо завоевание за нашата партия, тъй като ние винаги сме заявявали нашата демократична насоченост и възможността на гражданското общество да работи за решаване на наболелите държавни въпроси", каза още Летифов.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини