Начало Новини Актуално Строителството на мол Галерия Стара Загора е пред финал. Изграждат се още два обекта от този тип - във Варна и в Бургас

Строителството на мол Галерия Стара Загора е пред финал. Изграждат се още два обекта от този тип - във Варна и в Бургас

Актуално

На финален етап е строителството на търговския център от международната верига „Галерия“ в Стара Загора. Очаква се шопингмолът да отвори врати за първите си посетители в края на август. Това съобщиха инвеститорите от „Globe Trade Centre“ (GTC), които понастоящем реализират три проекта в България на обща стойност 215 млн. евро.

Около 25% от мащабната инвестиция на компанията е насочена към Стара Загора. Предвидени са 50 млн. евро за проекта „Галерия Стара Загора“. Той се изгражда на улиците „Радецки“ и „Хан Аспарух“. Търговската площ в мола - 26 000 кв. м, ще включва 130 магазина, кино с 9 зали на „Cinema City“, хипермаркет на „Mеrcator“. Обектът ще разполага с 800 паркоместа. Ивана Божичевич, лизинг и маркетинг директор на GTC, съобщи, че отдаването на площите в центъра продължава, като се очаква при откриването той да е зает на 85-90%.

На финален етап е строителството и на „Галерия Варна“, на кръстовището между булевардите „Сливница“ и „Република“ в кв. „Младост“, информира www.stroitelstvoimoti.com. Въпреки че обектът е почти завършен, той ще бъде открит през пролетта на 2011 г. Причината е, че кризата се отрази много зле на морската ни столица. От GTC са решили да отложат откриването за следващата година, когато вероятно ситуацията ще се нормализира. Инвестицията в „Галерия Варна“ ще възлезе на 90 млн. евро. Молът ще разполага с 38 000 кв. м търговска площ за отдаване под наем, на която ще бъдат обособени 160 магазина, хипермаркет на „Пикадили“, ресторанти и мултиплекс на „Cinema City“. Предвидени са 1300 паркоместа.

Изграждането на третия търговски център от веригата „Галерия“ - в Бургас, е в съвсем начална фаза. Шалом Мор, мениджър на GTC за България, съобщи, че в момента се извършват изкопни работи. Очаква се строителството да продължи година и половина. Най-голямото предимство на този обект е местоположението му. Той се реализира на терен между бул. „Янко Комитов“ и ул. „Одрин“ в морския град в новоразвиващата се търговска зона на Бургас. Центърът ще е с 37 000 кв. м търговска отдаваема площ, 130 магазина, ресторант и 1250 паркоместа. В „Галерия Бургас“ ще бъдат инвестирани 75 млн. евро.

Още новини