Начало Новини Актуално Строителството на Индустриална зона Загоре е във финален етап

Строителството на Индустриална зона Загоре е във финален етап

Актуално

Индустриална зона Загоре90% от строителните дейности в Индустриална зона Загоре са завършени. Изградена е подземната инфраструктура като са положени изцяло комуникационни връзки от ток, вода и газ. Това съобщи изпълнителният директор на Зоната - Радослав Танев. Той допълни, че вече е положен първият пласт от асфалтa на новоизградените улици. Пътните платна са с широчина от 8 метра, като са проектирани с необходимите радиуси за безпроблемно завиване на тежкотоварни камиони, тротоари и велоалея, обясни Танев. От думите му стана ясно, че е готов и паркингът, който ще бъде ползван като буферен от фирмите, които ще изберат Индустриална зона Загоре за своята инвестиция. Положено е 16-метрово мостово съоръжение с цел разширяване на достъпа и изграждане на пешеходна зона и велоалея.

Изцяло е монтирано и уличното осветление. Очаква се до средата на месец юли изцяло да бъде завършена инфраструктурата на Индустриална зона Загоре, което означава, че ще бъде готова с месец по-рано от заложеното време, убеден е изпълнителният директор.

Танев е категоричен, че инвеститорите ще бъдат максимално улеснени при започване на своята дейност, чрез вече изградена инфраструктура и комуникации, както и чрез указване на пълно съдействие от екипа на Зоната. Голяма част от инвеститорите искат да видят готовия вид на терените. Поради това със завършване на строителството и разговорите с потенциални купувачи ще станат много по-интензивни.Зоната вече е била представена пред представители на Търговската камера на Швеция, предстои представяне и пред други. Към настоящия момент има интерес към парцели на Зоната, както и начални преговори за някои от тях. В този контекст се работи и по присъединяване на предвидените, за разширение на индустриалната зона, парцели.

Първата копка на Индустриална зона Загоре бе направена в края на миналата година. Тя се изгражда чрез колаборация между Община Стара Загора и държавата. Реализирането на Индустриалната зона ще има ключова роля за устойчивото развитие на целия регион.

Повече информация и новини за развитието на Индустриална зона Загоре АД може да бъде намерена на сайта на Зоната https://www.zonazagore.com/

 zagore zone 01

 

Още новини