Начало Новини Актуално Строителният предприемач Николай Босолов: Продавам елитни жилища на най-ниските цени в Европа

Строителният предприемач Николай Босолов: Продавам елитни жилища на най-ниските цени в Европа

Актуално
Николай Босолов

Старозагорската фирма Нибострой - Босолов ООД е основана през 2006 г. Независимо от краткото време, през което е на пазара, тя успява да се утвърди като една от водещите фирми в Старозагорски регион в сферата на строителството и търговията.

Собственикът на” Нибострой”  Николай Босолов с гордост посочва факта, че независимо от икономическата криза, няма жилища в построените от него кооперации, които да не са изкупени. Формулата на успеха, според Босолов, е високо качество на предлаганите продукти и услуги, кратки срокове на завършване на проектите, достъпни цени и изпълнение по най-високите стандарти и изисквания в модерното строителство на Европа.


- Г-н Босолов, най-новия Ви строителен проект е селище от затворен тип в екологичночиста местност, близо до град Стара Загора. Има ли място за подобни проекти в момент на криза?
- Кризата не е фактор, когато предлагаш качество на изгодни цени. Твърдението ми е неоспоримо дори само заради факта, че въпреки трудните години, които преживява строителния бранш в България, нямам нито една непродадена сграда, построена от мен. Така се получи и с последното ми начинание – жилищния парк-комплекс „Туите”. Десетте къщи в него вече са откупени, въпреки че още не са построени. От една страна, спечелил съм доверието на клиентите с вече построеното от мен, от друга – предлагам европейски подход, както в изграждането на комплекса, така и в отношенията си с клиентите. Аз съм първият строителен предприемач в България, който при строителството на подобно селище от затворен тип, най-напред изграждам инфраструктурата на обекта и едва след това издигам къщите. Разположих парк-комплекс „Туите” в една чудесна котловина, закътана сред планинските хълмове на Средна гора, само на 9 километра от Стара Загора. Намира се точно на отбивката за с.Пряпорец по пътя за Старозагорските минерални бани, което дава на селището отлични транспортни връзки, както към Стара Загора, така и към София и Казанлък. Започнах строителството буквално на гола поляна, а днес тук вече е положена модерна канализация, водопровод, електроснабдяване и най-модерни комуникации. Още преди да бъдат издигнати красивите къщи, вече са насадени над 3000 декоративни дръвчета - няколко вида туи, лаврови фиданки, борове, много цветя и декоративни храсти. Цялата тази зеленина се поддържа от система за капково напояване с електронно управление. Сред красиво оформените зелени площи, текат изкуствени реки и прохладни фонтани. Парцелите на отделните къщи са маркирани със зелени плетове. Изчистил съм за своя сметка дори съседните на комплекса парцели, където напролет ще поникне чиста трева. Край пътя до селището ще засадя широклистни дървета. За отличната обствановка в „Туите” допринасят и беседката, детската площадка, удобното барбекю и кътовете за спортуване. Селището ще разполага със собствена пречиствателна станция за питейни и отпадни води. Електричеството за поддържане на нощното осветление в парка ще се осигурява от фотоволтаична система.

- Каква площ е оптимална за изграждането на подобно селище от затворен тип?
- Парк-комплекс „Туите” е разположен върху парцел от 7000 кв.м. Десетте къщи разполагат с РЗП между 100 и 250 кв.м. Жилищата са продадени на цена от 450 евро на кв.м, при положение, че на тази цена собственикът на имота получава и красив, озеленен двор, плюс собствеността върху земята като подарък. Фирма „Нибострой-Босолов” ще издаде обекта до есента на 2011 г. Заедно с предаването на селището „Туите” планирам да изградя безвъзмездно и параклис в близокото село Пряпорец. Вярвам, че когато съграденото от нас е направено така, че да прави хората щастливи, това след време се връща стократно.

- Изисква ли използването на специална технология строителството на подобни селище от затворен тип?
- Действително при строителството на парк-комплекс Туите използваме технология, която ще реши по най-модерен начин проблемите с топло- и хидроизолацията в къщите и в същото време няма да позволява на насекомите и метеорологичните условия, когато са лоши, да нарушат целостта на сградите. Използва се дограма от най-висок клас, модерни бетонови технологии - щампи с имитация на павета и на дърво. Важно за естетичния вид на къщите е и тяхното цветово оформление. Покривите им са така конструирани, че лесно могат да се превърнат в цветни градини. Според мен селищата от затворен тип ще имат все по-голямо бъдеще в България. Те обаче трябва да бъдат достъпни по цена, така че да си ги позволяват повече хора. Затова продавам жилищата си на най-ниската цена в Европа.

- След като селището вече е изкупено, планирате ли построяването на второ подобно селище?
- Действително след успеха на този проект планирам изграждането на парк-комплекс „Туите-2”. Мечтата ми е в бъдеще да работя за развитието на Стара Загора като град, да осъществя сериозни проекти, свързани с озеленяването му и да дам своя принос за изграждането на новото лице на града.

Интервю на изданието на вестник Пари Гепард, Бизнесът 2010, Регион Юг, Сашка Панайотова


Стара Загора - Николай Босолов

Още новини