Начало Новини Актуално Строител ВД - Стара Загора очаква през 2009 г. да влезе сред първите пет български строителни фирми

Строител ВД - Стара Загора очаква през 2009 г. да влезе сред първите пет български строителни фирми

Актуално

Само за 2 години строителната компания Строител ВД - Стара Загора постигна рекорден ръст на приходите в размер на 900%. Като се има предвид падането на цените в строителството заради кризата, нарастването на строителните обеми за тези две години минава 1000%. Хиляда са и работните места, които компанията осигурява.

В сравнение със същия период на миналата година персоналът се е увеличил З пъти. Постоянно назначаваме нови и нови хора, казва собственикът на Строител ВД инж. Веселин Драгов. Текучество няма, ако не се смятат хората, които не пасват на високите изисквания за квалификация и дисциплина на работното място, фирмата няма глад за работна ръка. Има нужда единствено от качествени технически ръководители. Като пример за средна работна заплата в дъщерната ни фирма Метал мога да посоча също цифрата 1000 лв., казва пред вестник Национална бизнес поща инж. Драгов.
Тази година очаква компанията да влезе в първата петица на българските строителни фирми. Оборудвани сме комплексно с нови и качествени машини най-добре от всички строителни фирми в България, подчертава той. Някои от машините на Строител ВД са уникални за страната. Като 100-тонния кран със 60-метрова стрела и бетонпомпа с височина 61 метра. На практика стана така, че точно по време на кризата разширихме многократно периметъра си на дейност, казва Драгов. Подобно разрастване обаче трябва да се обезпечи с оборотни средства, но заради кризата, банките отказват кредитиране дори при железни гаранции за стабилността на предприятието, казва финансовият директор на компанията Яна Драгова. С попадането на България в списък с рискови страни в Европа кредитиране вече отказват и западните банки. Затова собствениците на Строител ВД обезпечават развитието на фирмата със собствени средства, очаквайки по-добри времена.

Още новини