Начало Новини Актуално Строител ВД ще кандидатства за подизпълнител при изграждането на отсечка от автомагистрала Тракия

Строител ВД ще кандидатства за подизпълнител при изграждането на отсечка от автомагистрала Тракия

Актуално

Старозагорската строителна компания Строител ВД ще кандидатства за подизпълнител на голямата част от дейностите по построяването на ЛОТ 2 от автомагистрала Тракия, чието строителство се очаква да стартира през м.май тази година. Нямаме изпълнени пътно-строителни обекти и затова не можем да кандидатстваме за главен изпълнител, но затова пък притежаваме огромен опит в строителството и разполагаме с голям технически ресурс за изпълнение на изкопни работи, инфраструктура, бетонови съоръжения, канализация, мостови конструкции, транспортни дейности и много други, каза собственикът на компанията инж. Веселин Драгов.

Амбициите ни са насочени именно към отсечката ЛОТ 2, защото фирмата ни работи в региона, близко ни ей ще бъдем по-конкурентни от останалите кандидати от България, да не говорим за тези от чужбина, подчерта Драгов.
Един от големите козове на Строител ВД е техниката, която е нова - производство 2007 - 2009 година. Багерите ни са от американската марка Катерпилър, известна като мерцедеса на изкопните машини. Строител ВД няма проблем да изпълни на 100% изкопните работи на ЛОТ-а. Отлична е валиращата ни техника за насипите, допълва Драгов. Разполагаме с качествени немски валяци Бомак и мощни самосвали.
Една от най-новите придобивки на Строител ВД е 200-тонен кран Либхер, който ще пристигне в Стара Загора в началото на м.май. В бетоновите работи също нямаме конкуренция, заради намиращия се в непосредствена близост до трасето на ЛОТ 2 собствен бетонов център. В момента се разширява капацитетът му и до началото на м.май от него ще се подават по 200 кубика бетон на час, което прави 5000 кубика за денонощие. Имаме ресурс за изпълнение и на мостови съоръжения, метални конструкции, канавки, огради. Сигурен съм, че който и да спечели търга за АМ Тракия, Строител ВД ще бъде предпочетен и търсен партньор, казва инж. Драгов, Официалната статистика поставя фирма Строител ВД в Топ 10 на строителните фирми в България. Работим на национално ниво и имаме интерес към всеки крупен обект, казва пред вестник Национална бизнес поща Веселин Драгов.
От началото на 2010 година фирма Строител ВД минава на отчет пред Големи данъкоплатци в НАП - София. Това е още едно признание, че фирмата е от сериозните, национално значими компании в България. За да бъдеш клиент на Големи данъкоплатци , трябва да отговаряш на поне два от няколко критерия като приходи, състав, платени данъци и други, фирмата е изпълнила всички посочени критерии.
По неокончателни данни Строител ВД ще отчете за 2009 година ръст на приходите с около 160%. Прогнозите ми за 2010 година са, че ще стигнем ръст не по-малко от 150%.
Броят на заетите в компания Драгови груп е около 1000 души, което също е повече, в сравнение с 2008 година. Ръстът на личния състав е значително по-малък от ръста на приходите, защото стратегията на Строител ВД е да купува повече техника, с която да увеличава производителността и да подобрява организацията на работа, казва инж. Драгов. Така фирмата постига по-ниска себестойност на продукцията и по-висока конкурентноспособност.

Още новини