Начало Новини Актуално Строител ВД подписа договор за изграждането на мол в Бургас

Строител ВД подписа договор за изграждането на мол в Бургас

Актуално
Строител ВД

Традиционен празник събра в комплекс Верея в Стара Загора собственици и ръководители на строителни фирми от областта на 28 октомври. По случай Деня на строителя Областното представителство на Камарата на строителите раздаде годишните отличия на най-добре представилите се в различните категории строежи. Голямата награда - прекрасен релефен плакет на древната врата на Августа Траяна, спечели Строител ВД.

Вдигнахме оборота си 7 пъти, което по време на криза е уникално, сподели собственикът на фирмата Веселин Драгов. Имаме работа, на 27.10.2010 г. ПОДПИСАХМЕ ДОГОВОР ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА МОЛ БУРГАС. Всеки ден подписваме договори за по-малки обекти.

В категорията строежи първа категория бе отличена Рудин - Динев и Желев и сие СД, строежи втора категория - Мега строй М ЕООД, а при строежи трета и четвърта категория - ПСК SBS.

Световната икономическа криза се стовари и върху българския икономически растеж, с най-голяма сила - върху строителния бизнес. Повече от два пъти паднаха чуждите инвестиции, изчезнаха купувачите на жилища, което създаде изключително тежки условия за нашата работа, заяви при откриването на празничната вечер инж. Кольо Колев, председател на Областното представителство на Камарата на строителите. Независимо от това, за разлика от други професии, ние НЕ СЕ ОПЛАКВАМЕ, ПОТЪРСИХМЕ ВЪТРЕШНИ РЕЗЕРВИ и благодарение на това продължаваме да съществуваме с едни завидни, достатъчно добри равнища. Данните показват, че за разлика от общонационалното положение, в област Стара Загора строителните фирми поддържат относително стабилно състояние. Те са извършили строително-монтажни работи за около 800. млн. лв., пише вестник Национална бизнес поща.

Към момента строителните фирми от областта, вписани в централния професионален регистър на строителя, са 199. Те притежават около 200 млн. лв. материални активи и ДАВАТ ХЛЯБ НА НАД 11 000 РАБОТНИЦИ И СЛУЖИТЕЛИ В ОБЛАСТ СТАРА ЗАГОРА. Ето защо следва да се гордеем и нямаме основание да униваме, заяви инж. Колев. Пожелавам ви да се справяме с предизвикателствата, които ни съпътстват, здраве и повече инвеститори, и то платежоспособни. Нашата професия е една от най-древните на този свят. Какви ли не превратности са се случвали в хилядолетната история на човечеството - изчезвали  са племена и народи, могъщи империи, но съхранено - то от строителите е съществувало векове след тяхна-  та гибел. Ето защо ние ИМАМЕ ПРАВО ДА СЕ ГОРДЕЕМ С НАШАТА ПРОФЕСИЯ, още повече, че днес накъдето и да се огледаме виждаме плода на нашия труд - огромни молове и хипермаркети, широки аутобани, електроцентрали, големи и малки обекти в цялата страна и областта, сподели още инж. Колев.Благодарности и пожелания към строителите от името на ръководството на Обшина Стара Загора поднесе ресорният зам.-кмет проф. Димитър Динев. Стара Загора расте и се разхубавява благодарение на вашия труд, заяви той. Общината няма големи възможности за изграждане на нови обекти през следващата година. Но ще има ремонти на детски градини и училища, ремонт на покриви ПО-ГОЛЯМ ОБЕКТ ЩЕ Е ОБНОВЛЕНИЕТО НА KB. ЖЕЛЕЗНИК (СТОЙНОСТ 9.5 МЛН. ЛВ.).

В близките седмици предстои обсъждане на тръжните условия, а изборът на изпълнител ще стане догодина. С ведро настроение на празника бяха и управителите на другите отличени фирми - Дончо Дончев от Мега строй - Казанлък и Динко Георгиев - съуправител на СД Рудин - Динев и Желев и сие. Засега нямаме проблеми, имаме работа, сподели Дончев. Надявам се и занапред да е така. Към момента се справяме много добре, търсени сме, заяви Динко Георгиев. Неговата фирма се занимава с подстанции високо напрежение и ремонт на централи в Източномаришкия басейн. Тази година участва в изграждането на ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово, на най-големия ветропарк в Каварна, в ТЕЦ Марица изток 2 и ТЕЦ Енел Марица изток 3 - ремонт на системи, филтри и др. В СД Рудин - Динев и Желев и сие работят около 400 човека, като обем фирмата за 1 година има усвоени около 26 млн. лв. само от строителство. Оптимисти сме, не ни липсват обекти, сподели Георгиев.

Още новини