Начало Новини Актуално Стройко 2000 ще се проведе между 24 и 30 март в Националния дворец на културата

Стройко 2000 ще се проведе между 24 и 30 март в Националния дворец на културата

Актуално

Преносимо жилище в напълно завършен вид, за чието поставяне не е нужно разрешение за строителство, ще бъде една от иновациите на пролетното издание на 34-тото изложение за строителство, архитектура и дизайн „Стройко 2000“. То ще се проведе между 24 и 30 март в Националния дворец на културата.

Новата концепция за поставяне на къмпинг помещение с баня и тоалетна към него е на цена около 4000 евро, поясниха организаторите. Освен обичайните решения в областта на архитектурата и строителството на „Стройко 2000“ ще бъдат показани и системи за икономия на ток. Те позволяват загряването на водата да е 4 пъти по-бързо и 2 пъти по-икономично, като се пести от 18% до 53% от консумираната електрическа енергия, пише вестник Класа.

Броят на участващите фирми в тазгодишния панаир на строителството е същият като през есента на 2009 г., поясниха организаторите. В сравнение с година по-рано обаче компаниите, представени на „Стройко 2000“, са намалели с 15% - 18%, уточни Васил Хаджиянков, изпълнителен директор на „Стройко 2000 Експо“, организатор на събитието. „Финансовата криза засегна силно строителния бранш през миналата година, което нямаше как да не се отрази и на фирмите от изложението. Все пак много от тях избраха алтернативата да намалят експозиционните си площи, отколкото да се откажат изцяло от участие“, допълни Хаджиянков. Броят на очакваните посетители се запазва същият - средно 20 000 души на ден.

Още новини