Начало Новини Актуално Стройко 2000 показа многофункционални мебели и технически иновации в битка срещу кризата

Стройко 2000 показа многофункционални мебели и технически иновации в битка срещу кризата

Актуално

Тридесет и третото Стройко 2000 се провежда от 14 до 20 октомври в НДК в столицата. Кризата се усеща още в съкратената площ - вместо обичайните осем, само 5 етажа бяха заети от участниците, както и малка част от площада пред НДК. Хитът при меката мебел е многофункционалността. Един диван с изтегляне се превръща ту в спалня, ту в удобни поне две лежанки за гледане на домашно кино или телевизия, с допълнителни детайли, които се отделят от основното тяло и могат да служат или за табуретка за краката, или за масичка между лежанките...

Интерес предизвикват и мебелите, които при различен натиск се превръщат ОТ МАТРАК ВЪВ ФОТЬОЙЛ ИЛИ ДЪГОВИДНА, ПОКЛАЩАЩА СЕ ЛЕЖАНКА. Цените на тези комплексни мебели варират от около 420 лв. до 1200 лв., пише вестник Национална бизнес поща.
Като най-екзотични посе-тителите оценяват ръчно правените и резбовани индийски мебели. Столовете-длани наистина впечатляват с изисканата чистота на дизайна си. Комплектът е от два стола, но може да се купи и само един от тях.
Цената му е 1350 лева. ДО 20 ОКТОМВРИ ТЪРГОВЦИТЕ ПРЕДЛАГАТ ОТСТЪПКИ НА ВСИЧКИ ИЗЛОЖЕНИ СТОКИ, като за някои цените падат дори наполовина - например за голяма част от кухните. Твърдите подови настилки от орех, дъб или череша са в нова фаза на развитие-предлагат се уникални фигурални композиции, сцени с животни и дори надписи, според пристрастията на клиента. Уникалността в случая струва от 500 до 800 лв.
Производителите на иновативните преносими сгради в напълно завършен вид гарантират, че САМО 15 МИНУТИ СЛЕД ПОСТАВЯНЕТО, КЪЩАТА МОЖЕ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА НА 100%. Допълнителен бонус е фактът, че за тези къщи не е нужно строително разрешение, т.е. могат да се слагат и върху земя извън регулация. Могат да се местят и след първото поставяне - с отлична шумо-, влаго- и студоизолация.
Цената за базов модел е от 240 до 360 евро за кв. м с ДЦС. Немски фирми са производители пък на климатизираща керамична плоча -система тавани, отопляваща с приятна лъчиста топлина през зимата и ефектно охлаждаща през лятото. Спестява до 30% от разходите за отопление.
За вили и летни къщи практично решение са СИСТЕМИ ЗА  ПРЕРАБОТКА НА ОТПАДНИ ВОДИ, РАБОТЕЩИ С КОМПРЕСОР НА ВЪЗДУХ.
При капацитета душа, цената е около 3500 евро. Рисуваната керамика и стъкло продължават да завземат територия във витражите не само на врати, но и на шкафове и гардероби. Като стана дума за врати, един от акцентите на изложението са бързите врати - идеята не е вкъщи да влизаш и излизаш през тях светкавично. Предназначени са за складови помещения с висок трафик и могат да издържат дълго на стотици отваряния и затваряния дневно.
С ТЕРМОПОМПИ МОЖЕ ДА СЕ СПЕСТИ ДО 35% ОТ ЕНЕРГИЯТА ЗА ОТОПЛЕНИЕ И ДО 85% ПРИ ОХЛАЖДАНЕ НА ДОМА И ОФИСА, без да се отделят вредни емисии. Термопомпата улавя и оползотворява чистата геотермална енергия. В тази посока е и разработената линия камини на биоетанол. Те могат да отопляват около 35 кв. м площ с пълно изгаряне на биоетанол без мирис, дим и сажди. Ефектният дизайн и лесната поддръжка също не са качества за пренебрегване.
С 50% отстъпка по време на Стройко 2000 са и луксозни полилеи с дистанционно управление, регулиращо и няколко степени на осветеност. Цената е 500-600 лв. в зависимост от големината.
СЪС СВЕТЛИНАТА СИ ИГРАЕ И НОВИЯТ ТИП РИМСКА ЩОРА С ДВОЕН МЕХАНИЗЪМ. Тя е направена от ефирни и от плътни материи, отговарящи на всички възможни изисквания за достъп на светлина, достатъчна видимост навън и минимална навътре. Този тип щори също са лесни за поддържане, перат се в пералня, а цветовете се запазват дълго време непроменени. Не избеляват на слънчеви лъчи. Елегантна и изчистена, щората може при правилен избор да се превърне и в акцент на обзавеждането, който внася допълнителен уют.

Още новини