Начало Новини Актуално Стръвница нападна ловци

Стръвница нападна ловци

Актуално

Ръководството на Държавно ловно стопанство "Мазалат" е подготвило нужните документи с прeдложение до РИОСВ мечката, която вилнее на територията на Държавно ловно стопанство "Мазалат", да бъде отстреляна. Това съобщи вчера за медията ни директорът на ловното стопанство Александър Иванов.

Той уточни, че мечката, нападнала на 25 юли двама ловци над павелбанското село Търничене, е същата, която от миналата година върлува на територията на стопанството. По неговите думи тя тежала 120 килограма. Инцидентът с ловците е станал в местността Дрянова поляна в очертанията на национален парк "Централен Балкан". Те се връщали в селото, след като проверили чакалата си за едър дивеч и направените солища. Острите нокти на звяра разкъсали дрехите на единия ловец и оставили дълбоки кървави следи. Мъжът е приет за лечение в казанлъшката болница без опасност за живота, но остава под наблюдение да не би раните му да се инфектират, пише вестник Старозагорски новини.

По оплакване на местен пастир е установено, че същата мечка е изяла и една от кравите в стадото, за което се грижи. Мечката е идентифицирана по следите, които е оставила на мястото на своя "обяд".
"Според нашите изчисления мечките на територията на ДЛС "Мазалат" са 34", каза още Александър Иванов. Той подчерта, че нарочената за отстрел стръвница вече втора година тормози работниците от ловното стопанство, влиза в палатките им, разкъсва дрехите им и изяжда донесената от тях храна.

Още новини