Начало Новини Актуално Страх от обвинения в колаборация спрял сините да гласуват против правителството

Страх от обвинения в колаборация спрял сините да гласуват против правителството

Актуално

Ако влезем в пленарна зала и гласуваме "за" вота на недоверие спрямо правителството, всички медии, пък и повечето от нашите симпатизанти, наистина могат да ни обвинят в колаборация с тройната коалиция или поне с това, което остана от нея.

Така народният представител от "Синята коалиция" Иван Иванов, избран с гласовете на старозагорските избиратели, обясни вчера решението на сините депутати да не участват нито в дебатите по вота на недоверие, внесен в канцеларията на Народното събрание от БСП и ДПС, нито в днешното му гласуване. Той потвърди, че по този начин резултатът от вота става предварително известен, но бе категоричен, че по никакъв начин "Синята коалиция" няма да крачи по един и същи път с червените депутати, пише вестник Старозагорски новини.
"Две поредни години ние давахме индикации, че борбата с икономическата криза не върви в правилната посока, но никой от управляващите не ни обърна внимание и ето ги резултатите", каза още Иванов. Според него излизането на "Синята коалиция" от пленарната зала щяло да покаже, че управляващите изпадат в дълбока политическа изолация, разчитайки на подкрепата на малка група независими депутати. Иванов обаче подчерта, че правителството още имало някои полезни ходове, като за пример посочи отстраняването от кабинета на министъра на земеделието Мирослав Найденов. Според сините депутати именно заради Найденов и за продължаващото участие в правителството на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, можело да доведе до отделен вот на недоверие, поискан от коалицията.

Още новини