Начало Новини Актуално Стоян Зайков: Създаваме нови организации

Стоян Зайков: Създаваме нови организации

Актуално

Отчетно-изборните събрания на ПП ЛИДЕР в Старозагорска област приключиха на 15 март, съобщи областният координатор инж. Стоян Зайков. Избрани са 30 делегати, които ще представляват областната структура на предстоящия втори партиен конгрес, който ще се проведе на 7 април в столицата. Доволен съм от дискусиите, които се проведоха в общинските организации, коментира Зайков.

Според него няма отлив от партията, своето членство са подвърдили над 80 на сто от активистите по места.

Това се дължи донякъде и на по-доброто ни представяне на местните избори м.г. в някои от общините, тъй като ние потвърдихме нашата цел да се подпомага развитието на малкия и среден бизнес, да се преборим за премахването на посредника между хората и управляващите структури в страната, обясни още инж. Зайков. Местните избори отново потвърдиха наблюденията ни от последните години – че никоя партия не може да разчита на корпоративен вот, защото хората не гласуват под команда. И вторият красноречив извод от анализа на вота по секциите е, че, когато кандидатите за общински съветници са знаещи, авторитетни и можещи хора, избирателят не се интересува от коя партия са издигнати, а са убедени в техните качества и затова пускат бюлетината за тях. Това е истината и мога да я защитя с фактите от последното гласуване, каза още областният координатор.

Той допълни, че на всички форуми членовете на ЛИДЕР са потвърдили желанието си партията да се отваря към гражданските структури, да участва и подкрепя общественозначими граждански инициативи. Пример в това отношение дава старозагорската организация, която активно участва в новосъздадения граждански клуб ЛИПА.
Въпреки тежката икономическа ситуация и атаките от големите партии, хората виждат в ЛИДЕР партия, която може да отстоява либералната идея за развитие на обществото, сподели още Зайков.

В Стара Загора, Казанлък и Гълъбово са преизбрани досегашните председатели на общинските структури- Славин Янакиев, Станчо Леков и Дарин Кунев. В Раднево организацията ще води Валентин Вангелов, а в Опан след възстановяване на структурата предстои избор на нов председател.
ЛИДЕР разширява представителството си в областта – в най-скоро време организации ще бъдат създадени в Братя Даскалови, Николаево и Гурково.

Информация: вестник Новината

Още новини